Időszakos vízkorlátozás április 20-án és 22-én
Lakossági tájékoztató az ivóvízellátás időszakos szüneteltetéséről csomópont építési munkálatok
Megújulás, nemcsak tavasszal

A megújulás fontosságát lépten-nyomon hangsúlyozzák, nemcsak a párkapcsolatban, de az élet más területein is érdemes kilépni az állóvízből, és fejlődni. A kiégés igen intenzív módon ront az életminőségen, ezáltal komoly akadálya a boldogságnak.

 

De hogyan lehet kilépni a mókuskerékből? Hogyan lehet megújulni napi 9-10 órás munkavégzés közepette? Kész receptet erre sem vehetünk, de egy bizonyos, a megújulásba vetett idő és energia kamatostól megtérül.

Ha rendkívüli módon csömörünk van a munkánktól, akkor a változtatás mind lelki mind fizikai szempontból esedékes. De ha nem lehetséges a munkahelyváltás, akkor is szert tehetünk újabb motivációs forrásokra, melyek pozitív hatással lehetnek munkánkra is.

Ha a megújulást csak a munkára vonatkoztatva képzeljük el, akkor ne csak a vertikális, hanem a horizontális fejlődési lehetőségeket is vegyük számba. Nemcsak úgy fejlődhetünk, ha a ranglétrán jutunk feljebb, hanem például úgy is, hogy egyéb szakterületeket is megismerünk, kipróbálunk.

Tipikus útja a megújulásnak valamilyen új hobbi megtalálása, követése. És persze a sport mindig képes arra, hogy motiváljon, energizáljon minket. Hazánkban sajnos nincs kultúrája, de az önkéntes munkavégzés rendkívül fontos lenne nemcsak társadalmilag, hanem az egyén szintjén is. Lehetőséget ad arra, hogy a munkáktól akár egészen eltérő területen is kipróbálhassuk magunkat, a szolgálat pedig önmagában is pozitív energiákat mozgósít.

Sokan azonban hiába vágynak arra, hogy kiszálljanak a mókuskerékből, mert fogva tartja őket az az állapot, hogy nincs idő és energia változtatásra, a megújulásra. Igen, egész napos munka után fáradtan nehéz arra gondolni, hogy valamilyen új tevékenységet iktassunk be még a szoros napi programunkba. Pedig pont attól kapnánk plusz energiát, ha belevágnánk valami újba. Nem feltétlenül van szükség radikális változtatásra, csak legyünk nyitottabbak az új impulzusok felé!

 

Forrás: hajraegeszseg.hu

Chat